Värdering

 

Det brukar sägas att det krävs ett speciellt öga för att identifiera och värdera föremål. Jag måste säga att det också krävs ett enastående minne och en enorm kärlek inte till föremål i sig, utan till material. Det är naturligtvis formen, utförandet, färgerna som säljer, som lockar, men det är i mångt och mycket materialet som avslöjar kvalitet, ålder, skick.

 

Ge mig en några staplar porslinstallrikar så kan jag utan att bläddra mig igenom dem säga var jag ser kvalitetstallriken från Rörstrand ligga bland de tyska och engelska tallrikarna. Därifrån till att sätta pris är inte så långt, kunskapen, minnet, aktuella trender och skick krävs för att räkna in vad någon kan tänkas betala. Men det handlar inte om pengar, det är kärleken till tiden som lockar mest.

 

Jag har över 10 års erfarenhet av Second Handbranschen och värdering av föremål från 1900-talet. Jag har arbetat bl a på Myrornas centrala värderingscentral i Sätra samt på Stockholms Stadsmission Second Hands värderingscentral i Segeltorp med värdering av kultur- och konstföremål.

 

Fördjupad kunskap om det mesta som dyker upp på loppisar och antikaffärer. Extra fördjupad kunskap har jag om svenskt 1900-tals porslin, NilsJohans köksartiklar samt kuriosa och bruksartiklar från hela 1900-talet.

 

Se mer genom att klicka på fotografierna på hela denna hemsida samt denna sida som jag konstruerade i början av 2000-talet och som är den största förteckningen med bilder över svenskt 1900-talsporslin: www.svenskt-porslin.net

 

Fotografierna tillhör mig och får inte användas utan tillåtelse. Föremålen är inte till salu.

 

Kontakta mig för mer information, frågor eller uppdrag.

 

 

Ibland har man tur! Art Deco-penna i sterlingsilver att hänga runt halsen.

Redan ingraverad med mina initialer.

Elektrisk doftlampa för olja, 1920-tal. Älvan har ett bedårande nyfiket uttryck i ansiktet som effektfullt lyses upp av lampans sken.

Gamla vykort