Frilans ~ Att skriva journalistiskt

 

 

så gott som hela mitt liv har jag själv arbetat kreativt och producerat texter och berättelser. Jag har skrivit för papperstidningar, nättidningar och webbsidor; Säljtexter, produkttexter, berättelser och akademiska texter. 

Jag har gått Poppius Journalistutbildning i Stockholm och har erfarenhet av att skriva från många olika håll, bl a i olika föreningstidningar under min studietid.

 

Jag är intresserad av frilansuppdrag inom alla områden men mitt huvudsakliga område är kulturhistoria, såsom främst svenska design- och konstföremål samt vardags- och bruksföremål från hela 1900-talet.

 

Jag gör egen research och skriver, allt efter egen inspiration och andras idéer och önskemål.

 

Jag kan hitta en historia i alla föremål och jag kan lätt levandegöra den med lite research och omsorgsfullt satt text och bild.

 

Jag har över tio års erfarenhet av Second Hand-branschen och värdering av föremål från 1900-talet. Jag har arbetat bl a på Myrornas centrala värderingscentral i Sätra samt på värderingen på Stockholms Stadsmission Second Hand i Segeltorp. 

 

Fördjupad kunskap om det mesta som dyker upp på loppisar och antikaffärer. Extra fördjupad kunskap har jag om svenskt 1900-tals porslin, NilsJohans köksartiklar samt kuriosa och bruksartiklar från hela 1900-talet.

 

Som de flesta värderare är jag också en inbiten samlare och har en stor fascination för föremål som gnagts på av tidens tand. Just nu är det föremål från mellankrigstiden, främst engelska, som får mig att vibrera. Fotoalbum, askar, puderdosor, gamla brev och brevpapper.

 

Jag har en hel del erfarenhet av sk. storytelling när det gäller försäljning av olika produker. Att skapa en historia för en ny produkt är fascinerande och minst lika viktigt som att upptäcka och återberätta ett gammalt föremåls historia. Storytelling kan användas vid all försäljning för att öka på känslan för och lusten till föremålet.

 

Kontakta mig för mer information, frågor eller uppdrag.

Keramikskål i jugend, troligen Höganäs.

Samlarkort med filmstjärnor från "The Silent Era", stumfilmstiden. Dessa kort kom i cigarettpaketen och har reklam på baksidan.